Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 539/03.08 - Ordin nr. 2245/2010 din 29/07/2010 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (300) "Decont de taxa pe valoarea adaugata"

Decontul de taxa pe valoarea adaugata prevazut de prezentul ordin se utilizeaza incepand cu declararea obligatiilor fiscale aferente lunii iulie 2010.

Potrivit instructiunilor de completare a decontului, la randul 9 “Livrari de bunuri si prestari servicii taxabile cu cota de 24%” si respectiv randul 21 “Achizitii de bunuri si servicii taxabile cu cota de 24%” se vor inscrie si ajustarile bazei de impozitare prevazute la art. 138 din Codul fiscal pentru care exigibilitatea taxei intervine in perioada de raportare, daca au fost generate de operatiuni pentru care cota de taxa pe valoarea adaugata aplicata este de 24%. Este vorba in principal despre facturile de discount acordate ulterior livrarii/prestarii, dar si despre facturile de diferente de pret sau anularea totala sau partiala a unei tranzactii. In cazul in care la ajustarea bazei de impozitare trebuie sa se foloseasca cota de TVA de 19%, atunci aceste operatiuni se vor raporta la randul 15 din decont “Regularizari taxa colectata”, respectiv randul 28 “Regularizari taxa dedusa”.

« Arhiva noutati legislative