Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.533/15.07. - Ordin nr. 1706/2008 din 30/05/2008 privind aprobarea procedurilor de stabilire, plata si rectificare a impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal si a modelului si continutului un

Se aproba modelul si continutul urmatoarelor formulare:
208 „Declaratie informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal”, cod 14.13.01.13/10i;
209 „Declaratie privind veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal”, cod 14.13.01.13/10;
253 „Decizie de impunere privind venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal”, cod 14.13.02.13/10;
254 „Decizie de impunere privind rectificarea impozitului pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal”, cod 14.13.02.13/11.
Declaratia 208 se completeaza si se depune de catre notarii publici, care au obligatia calcularii, incasarii si virarii impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal. Se depune pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare semestrului in care a avut loc autentificarea actelor privind transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal si ori de cate ori notarul public constata erori in declaratia depusa anterior (prin completarea unei declaratii rectificative), situatie in care se va inscrie „X” in casuta prevazuta in acest scop.
Declaratia 209 se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din transferul dreptului de proprietate si al dezmembramintelor acestuia asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor de orice fel fara constructii prin alta procedura decat cea notariala sau judecatoreasca, supuse impozitului pe venit, conform legii. Declaratia se depune la organul fiscal competent, in termen de 10 zile, inclusiv, de la data transferului, in vederea stabilirii impozitului, in conditiile legii si ori de cate ori contribuabilul constata erori in declaratia depusa anterior (prin completarea unei declaratii rectificative), situatie in care se va inscrie „X” in casuta prevazuta in acest scop.
Persoanele fizice care realizeaza venituri din transferul mai multor proprietati imobiliare din patrimoniul personal depun cate o declaratie pentru fiecare transfer.
In termen de 15 zile de la primirea Declaratiei 209 organul fiscal competent stabileste impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal si emite formularul 253 „Decizia de impunere privind venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal”.
Impozitul datorat trebuie platit in termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere, conform legii.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative