Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 529/06.08. - Ordin nr. 109/2007 din 09/07/2007 privind aprobarea Normelor metodologice de stabilire, ajustare sau modificare a tarifelor pentru activitatile specifice serviciului de salubrizare a localitatilor

Norma are drept scop stabilirea unor tarife care sa asigure atat viabilitatea economica a operatorilor prestatori ai activitatilor specifice serviciului de salubrizare a localitatilor, cat si protejarea intereselor utilizatorilor.
Tarifele pentru activitatile specifice serviciului de salubrizare a localitatilor se stabilesc, se ajusteaza sau se modifica pe baza solicitarilor operatorilor.
Operatorul care solicita stabilirea, ajustarea sau modificarea tarifelor pentru activitatile specifice de salubrizare transmite la autoritatea administratiei publice locale urmatoarele:
– cererea de stabilire, ajustare sau modificare, care contine: tarifele in vigoare, in cazul ajustarii ori modificarii, tarifele solicitate si justificarea propunerii de stabilire, ajustare sau modificare. Tarifele pentru populatie, propuse, vor fi determinate cu TVA inclus;
– fisa de fundamentare a tarifului, pe elemente de cheltuieli;
– memoriu tehnico-economic prin care se justifica oportunitatea stabilirii, ajustarii sau modificarii tarifelor;
– alte date si informatii necesare fundamentarii tarifelor.
Tarifele pentru activitatile specifice serviciului de salubrizare se determina de catre operatori, luand in calcul numai acele cheltuieli care sunt specifice activitatii respective. Fundamentarea cheltuielilor aferente fiecarei activitati in parte se face pe baza consumurilor normate de combustibil, lubrifianti, materii prime si materiale, utilitati, respectiv energie, apa si/sau gaze in scop tehnologic si a preturilor acestora in vigoare, a cheltuielilor cu munca vie, precum si a celorlalte elemente de cheltuieli necesare prestarii activitatii respective.
Tarifele pentru activitatile specifice serviciului de salubrizare se pot ajusta, cu aprobarea autoritatii administratiei publice locale, la solicitarea operatorilor, in raport cu evolutia parametrului de ajustare, in baza cererilor de ajustare, insotite de documentatia de fundamentare a tarifelor, pe elemente de cheltuieli.

_x000D_

« Arhiva noutati legislative