Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.515/09.07. - Ordin nr. 2025/2008 din 30/06/2008 privind aprobarea Procedurii pentru acordarea deducerii reprezentand cheltuieli pentru economisire in sistem colectiv pentru domeniul locativ si restituirea cheltuielilor efectuate cu bursele p

1. Persoanele fizice care au efectuat in cursul anului cheltuieli pentru economisire in sistem colectiv pentru domeniul locativ, potrivit O.U.G. nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, cu modificarile si completarile ulterioare, pot solicita deducerea acestora, in limita unei sume maxime egale cu 300 lei pe an, din venitul impozabil din salarii realizat la functia de baza in cursul anului. Deducerea se acorda de organul fiscal competent, la solicitarea titularului contractului de economisire si creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ.
2. Persoanele fizice care au realizat venituri din salarii si au efectuat in cursul anului cheltuieli pentru acordarea burselor private, conform Legii nr. 376/2004 privind bursele private, cu modificarile ulterioare, pot solicita restituirea acestora, in limita sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii. in situatia contribuabililor care au solicitat restituirea cheltuielilor cu bursa privata si au optat si pentru virarea unei sume din impozitul anual pe veniturile din salarii pentru sustinerea entitatilor nonprofit/unitatilor de cult, potrivit legii, suma totala luata in calcul este limitata la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii, avand prioritate cheltuielile efectuate in cursul anului de raportare cu bursa privata.

« Arhiva noutati legislative