Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 503/27.07. - Lege nr. 264/2007 din 19/07/2007 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii

Persoanele care au obligatia de a se asigura si nu pot dovedi plata contributiei, pentru a obtine calitatea de asigurat, erau obligate, potrivit reglementarilor anterioare, in cazul in care nu au realizat venituri impozabile pe periada termenelor de prescriptie, sa achite contributia legala lunara pe ultimii 5 ani, incepand cu data primei solicitari de acordare a serviciilor medicale, calculata la salariul de baza minim brut pe tara in vigoare la data plati. Modificarea pe care o aduce prezenta lege consta in reducerea acestei perioade de la 5 ani la 6 luni.
In cazul in care, persoanele mentionate mai sus, au realizat venituri impozabile in toata perioada termenelor de prescriptie au obligatia, in vederea obtinerii calitatii de asigurat, sa achite contributia legala lunara calculata asupra veniturilor realizate, iar in situatia in care in cadrul termenelor de prescriptie fiscala exista atat perioade in care s-au realizat venituri impozabile, cat si perioade in care nu s-au realizat astfel de venituri, vor fi obligate sa achite atat contributia legala lunara calculata asupra veniturilor realizate pentru perioadele in care s-au realizat venituri, cat si cat si contributia legala lunara, calculata asupra salariului de baza minim brut pe tara in vigoare la data platii, pentru perioada in care nu au fost realizate venituri impozabile pe o perioada mai mare de 6 luni. in cazul in care perioada in care nu s-au realizat venituri impozabile este mai mica de 6 luni, se achita contributia legala lunara proportional cu perioada respectiva.
Privind eliberarea Cardul european, modificarea consta in faptul ca de la 1 ianuarie 2008 costul cardului european de asigurari de sanatate se suporta din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate, si nu de catre asigurat.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative