Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.50/22.01.- Hotarare nr. 7/2007 din 31/12/2007 pentru aprobarea Normelor privind pregatirea profesionala continua a consultantilor fiscali

Pentru a mentine un grad ridicat de pregatire si competenta profesionala in activitate, membrii activi ai Camerei Consultantilor Fiscali sunt obligati sa efectueze anual un numar minim de 60 de ore de pregatire profesionala, iar membrii inactivi un numar de 30 de ore de pregatire profesionala, urmand domeniile si temele din Programul de pregatire profesionala continua.
Membrii Camerei Consultantilor Fiscali care au absolvit intr-un an calendaristic cursuri organizate de Ministerul Economiei si Finantelor, specialisti ai asociatiilor profesionale sau societatilor de profil din tara si din strainatate cu care colaboreaza Camera Consultantilor Fiscali, pot solicita includerea numarului de ore in pregatirea profesionala prevazuta de prezentele norme.
Membrii Camerei Consultantilor Fiscali care, in mod justificat, nu efectueaza anual numarul de ore de curs prevazut in prezentele norme si nu fac dovada urmarii unei forme de instruire organizate de Camera Consultantilor Fiscali vor efectua pregatirea profesionala obligatorie in anul urmator. In caz contrar nu vor putea obtine viza anuala pentru exercitarea profesiei.
Refuzurile nejustificate ale unor membri de a urma cursuri de pregatire profesionala, stabilite prin prezentele norme, desi au fost convocati in scris pentru aceasta, se sanctioneaza cu suspendarea dreptului de exercitare a profesiei pe o perioada de la 3 luni la un an. In cazul persistentei in abatere dupa expirarea termenului masurii suspendarii de un an, cei in cauza vor fi sanctionati cu excluderea din Camera Consultantilor Fiscali si interzicerea dreptului de exercitare a profesiei de consultant fiscal. _x000D_

« Arhiva noutati legislative