Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 489/23.07. - Ordin nr. 564/2007 din 26/06/2007 pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind veniturile din economii obtinute din Romania de persoane fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari t

Se aproba modelul si continutul formularului 400 „Declaratie informativa privind veniturile din economii obtinute din Romania de persoane fizice rezidente in state membre ale U.E., tari terte si teritorii dependente sau asociate”
Declaratia se completeaza si se depune de catre agentii platitori de venituri din economii sub forma platilor de dobanzi obtinute din Romania de persoane fizice rezidente fiscal in state membre ale U.E., teritoriile dependente de Marea Britanie si de Regatul Olandei, precum si teritoriile terte, conform acordurilor incheiate intre Romania si aceste teritorii, pentru veniturile din dobanzi realizate incepand cu data de 1 ianuarie 2007. Se completeaza de catre agentii platitori si pentru entitatile stabilite intr-un alt stat membru si care sunt la randul lor agenti platitori, potrivit Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Depunerea declaratiei se face in format electronic insotit de borderoul centralizator semnat si stampilat conform legii, declaratia si borderoul centralizator fiind completate cu ajutorul programului de asistenta pus la dispozitia contribuabililor gratuit de unitatile fiscale subordonate si pe serverul Ministerului Economiei si Finantelor. Termenul de depunere este pana la data de 28 (29) februarie inclusiv a anului curent, pentru informatii referitoare la platile de dobanzi facute in cursul anului precedent.

Declaratia cuprinde:
A. Date de identificare ale agentului platitor
Prin agent platitor se intelege orice operator economic care plateste dobanda sau garanteaza plata dobanzii pentru beneficiul imediat al beneficiarului efectiv, indiferent daca operatorul este debitorul creantei care produce dobanda sau operatorul insarcinat de catre debitor ori de catre beneficiarul efectiv cu plata dobanzii sau cu garantarea platii de dobanda.
B. Date de identificare ale beneficiarului de venit/entitatii
Prin beneficiar efectiv se intelege orice persoana fizica ce primeste o plata de dobanda sau orice persoana fizica pentru care o plata de dobanda este garantata, cu exceptia cazului cand aceasta persoana dovedeste ca plata nu a fost primita sau garantata pentru beneficiul sau propriu.
Agentul platitor stabileste identitatea si rezidenta beneficiarului efectiv in functie de cerintele minime care sunt conforme cu relatiile dintre agentul platitor si primitorul dobanzii, la data inceperii relatiei, diferentiat pentru in cazul relatiilor contractuale incheiate inainte de data de 1 ianuarie 2004 si incepand cu data de 1 ianuarie 2004.
C. Date informative privind veniturile din economii sub forma platilor de dobanzi (categoria de venit, tip cont, numar cont, contract incheiat inainte de 2004, suma, moneda, atribut cont)
_x000D_

« Arhiva noutati legislative