Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 489/14.07 - Ordin nr. 1304/2009 din 30/06/2009 privind aprobarea Procedurii de inregistrare a producatorilor de baterii si acumulatori

Producatorii existenti pe piata sunt obligati sa se inregistreze la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului in registrul prevazut la art. 6 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 1132/2008 privind regimul bateriilor si acumulatorilor si al deseurilor de baterii si acumulatori. Potrivit Hotararii 1132/2008 este considerat producator orice persoana dintr-un stat membru care, cu titlu profesional si indiferent de tehnica de vanzare utilizata, inclusiv tehnicile de comunicare la distanta, introduce pentru prima data pe piata in Romania baterii sau acumulatori, inclusiv cei incorporati in aparate ori vehicule.
Numarul de inregistrare in Registrul producatorilor de baterii si acumulatori obtinut de un operator economic este valabil doar insotit de anexa la numarul de inregistrare in Registrul producatorilor de baterii si acumulatori intocmita conform modelului prevazut in anexa la prezenta procedura. Aceasta anexa se actualizeaza anual, cererea de actualizare transmitandu-se la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului pana la data de 28 februarie a fiecarui an.
Numarul de inregistrare primit este comunicat in reteaua de distributie a producatorului, conform art. 6 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 1132/2008, in termen de maximum 15 zile lucratoare de la atribuire.
Producatorii care renunta la introducerea pe piata a bateriilor si acumulatorilor sunt obligati sa solicite radierea din registru, in termen de 15 zile lucratoare de la incetarea activitatii. Cererea de radiere este insotita de raportarea corespunzatoare intervalului dintre data ultimei raportari si data cererii de radiere.

« Arhiva noutati legislative