Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 480/30.06. - Ordonanta de urgenta nr. 91/2008 din 24/06/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal

Va creste perioada in care se poate recupera pierderea fiscala de la 5 la 7 ani. Prevederea se refera la pierderea fiscala anuala realizata incepand cu anul 2009, stabilita prin declaratia de impozit pe profit, se recupereaza din profiturile impozabile obtinute in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale in vigoare din anul inregistrarii acestora.
Sunt tratati ca si membrii ai U.E. din punct de vedere al impozitarii dobanzilor si redeventelor si persoanele juridice rezidente in statele Asociatiei Europene a Liberului Schimb (Islanda, Principatul Liechtenstein, Regatul Norvegiei) – cota de 10% pana la data de 31 decembrie 2010, cu conditia ca beneficiarul efectiv al dobanzilor sau redeventelor sa detina minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare la persoana juridica romana, pe o perioada neintrerupta de cel putin 2 ani, care se incheie la data platii dobanzii sau redeventelor.
Scade cota de impozit de la 16% la 10% pentru dividendele platite de o persoana juridica romana, unei persoane juridice rezidente intr-un alt stat membru al U.E. sau in unul din statele Asociatiei Europene a Liberului Schimb. In continuare se mentine prevederea potrivit careia aceste dividende sunt scutite de impozit, daca beneficiarul dividendelor detine minimum 10% din titlurile de participare (incepand cu 1 ian. 2009) la intreprinderea persoana juridica romana, pe o perioada neintrerupta de cel putin 2 ani, care se incheie la data platii dividendului.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative