Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 477/17.07. - Hotarare nr. 726/2007 din 04/07/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 72/2007 privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor.

Angajatorul care incadreaza in munca elevi si studenti pe perioada vacantelor beneficiaza pentru fiecare elev si student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din salariul minim brut pe tara garantat in plata, stabilit prin hotarare a Guvernului, in vigoare in luna pentru care se acorda acest stimulent financiar. Stimulentul financiar lunar nu se acorda pentru mai mult de 60 de zile lucratoare in anul calendaristic respectiv.
In vederea acordarii acestui stimulent financiar, angajatorii incheie cu agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor aflati in perioada vacantelor, o conventie.
Lunar, angajatorii au obligatia de a depune la agentia pentru ocuparea fortei de munca, pana la expirarea termenului prevazut de lege pentru depunerea declaratiei lunare privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj aferente lunii respective, urmatoarele documente:
a) declaratia lunara privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj aferenta lunii respective, in original si in copie;
b) tabel nominal intocmit potrivit modelului prevazut in anexa la Hotarare;
c) pontaj si statul de plata, in copie.
Suma reprezentand stimulentul financiar se deduce de catre angajator din contributia de asigurari pentru somaj datorata de angajator, pe care acesta este obligat, conform legii, sa o vireze lunar in contul bugetului asigurarilor pentru somaj. In cazul in care suma cuvenita reprezentand stimulentul financiar este mai mare, diferenta se plateste prin intermediul agentiei pentru ocuparea fortei de munca, din bugetul asigurarilor pentru somaj, in termen de 5 zile lucratoare de la data depunerii documentelor prevazute mai sus.

_x000D_

« Arhiva noutati legislative