Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 473/13.07.- Ordin nr. 419/2007 din 08/06/2007 pentru aprobarea procedurii de schimbare a sediului social, precum si pentru aprobarea formularului "Decizie de inregistrare a sediului social si a domiciliului fiscal"

In cazul comerciantilor, modificarile intervenite in datele declarate initial si inscrise in certificatul de inregistrare se fac prin completarea si depunerea cererii de inregistrare a mentiunilor/cererii de preschimbare a certificatului de inregistrare, potrivit dispozitiilor legale privind inregistrarea comerciantilor.
Pentru modificarea domiciliului fiscal la noul sediu social, comerciantul depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala este situat noul sediu social formularul 050 „Cerere de inregistrare a domiciliului fiscal al contribuabilului”.
La primirea dosarului fiscal, insotit de un exemplar al certificatului de atestare fiscala, precum si de fisa de evidenta pe platitor de la organul fiscal unde isi avea sediul contribuabilul, organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla noul sediu social si domiciliu fiscal emite, in termen de maximum 3 zile lucratoare, Decizia de inregistrare a sediului social si a domiciliului fiscal, un exemplar al acesteia comunicandu-se si contribuabilului. De la data prevazuta in decizie, competenta pentru administrarea comerciantului revine organului fiscal de la noul sediu social si domiciliu fiscal.
In cazul contribuiabilii care nu au calitatea de comerciant, daca isi schimba sediul social depun la organul fiscal in a carui raza teritoriala este situat noul sediu social formularul 010 „Declaratie de inregistrare/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica” si formularul 050 „Cerere de inregistrare a domiciliului fiscal al contribuabilului”.
La primirea dosarului fiscal, insotit de un exemplar al certificatului de atestare fiscala, precum si de fisa de evidenta pe platitor de la organul fiscal unde isi avea sediul contribuabilul, organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla noul sediu social si domiciliu fiscal emite, in termen de maximum 3 zile lucratoare, Decizia de inregistrare a sediului social si a domiciliului fiscal, un exemplar al acesteia comunicandu-se si contribuabilului.
La data inregistrarii in registrul contribuabililor, noul organ fiscal emite certificatul de inregistrare fiscala, avand inscris noul sediu social si domiciliu fiscal. De la data prevazuta in decizie, competenta pentru administrarea comerciantului revine organului fiscal de la noul sediu social si domiciliu fiscal. Dupa primirea Deciziei de inregistrare a sediului social si a domiciliului fiscal, contribuabilul se prezinta la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla noul sediu social, preda, in vederea anularii, vechiul certificat de inregistrare fiscala si il ridica pe cel nou.

_x000D_

« Arhiva noutati legislative