Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 464/06.07 - Ordin nr. 190/2009 din 30/03/2009 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea si plata impozitului pe veniturile banesti din agricultura realizate prin valorificarea produselor vandute catre unitati specializate pentru colect

Contribuabili, in sensul art. 74 alin. (4) din Codul fiscal sunt persoanele fizice si arendasii persoane fizice, care realizeaza venituri din valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare, in stare naturala, de pe terenurile agricole proprietate privata sau luate in arenda, catre unitati specializate pentru colectare, unitati de procesare industriala sau catre alte unitati, pentru utilizare ca atare.
Contribuabilii care sunt impusi pe baza de norme de venit sau in sistem real pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla, care realizeaza venituri de acest gen nu datoreaza impozitul de 2%.
Unitatile de colectare, unitatile de procesare industriala sau celelalte unitati care achizitionaeaza de la acesti contribuabili le vor solicita acestora, in vederea neimpozitarii veniturilor cu cota de 2% prevazuta mai sus, o copie a formularului 260 „Decizie de impunere pentru plati anticipate cu titlu de impozit”.
Pentru toate celelalte achizitii de la alti contribuabili care nu sunt impusi pe baza de norme de venit sau pe baza datelor din contabilitate, unitatile colectoare trebuie sa calculeze si sa retina impiozitul de 2% din suma achitata, acest impozit fiind final.
Documentul contabil care sta la baza calcularii impozitului de 2% asupra valorii produselor livrate catre unitati specializate pentru colectare, unitati de procesare industriala sau catre alte unitati, pentru utilizare ca atare, este borderoul de achizitie cod 14-4-13/b, prevazut in Ordinul 3512/2008. Unitatile achizitoare au obligatia sa depuna o declaratie privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit, la organul fiscal competent, pana la data de 30 iunie a anului fiscal curent pentru anul fiscal anterior._x000D_

« Arhiva noutati legislative