Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 454/18.06. - Hotarare nr. 93/2008 din 14/05/2008 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind efectuarea stagiului si examenul de aptitudini in vederea accesului la calitatea de expert contabil si de contabil autorizat

Potrivit noilor reglementari prevazute de Hotararea nr. 93/2008, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 454 din 18.06.2008, numarul de stagiari la care are dreptul fiecare tutore de stagiu se majoreaza de la un singur stagiar, la maximum 10. Autorizarea de a avea mai mult de 10 stagiari se acorda, pentru fiecare stagiar in plus, de consiliul filialei Corpului, dupa examinarea ansamblului activitatilor tutorelui de stagiu.
In situatia in care candidatul a terminat sau se afla in cursul efectuarii stagiului la categoria contabil autorizat si a promovat examenul la categoria expert contabil se recunoaste stagiul efectuat, dar nu mai mult de 3 semestre, fata de doua semestre cat se recunosteau potrivit vechiului regulament.
Contabilii autorizati, membri activi ai Corpului, cu o vechime de cel putin 2 ani, pot fi supusi unui program intensiv de practica si pot sustine examenul de aptitudini in primele 6 luni de la data promovarii examenului de admitere la stagiu pentru accesul la profesia de expert contabil.
S-au introdus prevederi speciale privind modul de organizare si desfasurare a actiunilor in sistem colectiv a stagiarilor Corpului. Este vorba despre absolventii examenului de acces la profesia de expert contabil si contabil autorizat, care nu figureaza in evidenta vreunui tutore de stagiu. Acestia au obligatia participarii, in sistem colectiv, la actiuni de pregatire tehnica si deontologica, precum si la efectuarea unui numar de 400 de ore/an (respectiv 200 de ore/semestru) constand in lucrari profesionale. Pentru acoperirea cheltuielilor cu organizarea pregatirii in sistem colectiv (chirie pentru sala si plata lectorilor) se percepe un tarif anual pe stagiar de 150 euro.
(NOTA – mai multe informatii gasiti la sectiunea „IMPORTANT”) _x000D_

« Arhiva noutati legislative