Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 452/02.07 - Ordin nr. 1785/2009 din 29/06/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice privind procesarea declaratiilor vamale intocmite prin procedee informatice

Persoana juridica stabilita in Romania poate fi autorizata pentru accesul la sistemul de procesare a declaratiei vamale prin procedee informatice (CDPS), in calitate de declarant la domiciliu si/sau comisionar in vama, in vederea completarii si depunerii declaratiei vamale prin procedee informatice, utilizand conectarea directa la reteaua informatica a autoritatii vamale.
CDPS poate fi utilizat de catre operatorii economici numai dupa obtinerea autorizatiei de acces. Pentru obtinerea acestei autorizatii, solicitantul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
detine autorizatie de comisionar in vama sau autorizatie de utilizare a procedurii de vamuire la domiciliu;
detine infrastructura informatica adecvata;
utilizeaza standardele de conectare implementate de Autoritatea Nationala a Vamilor la nivelul sistemului informatic integrat vamal.
Persoanele juridice romane autorizate in conformitate cu prevederile Ordinului ANAF nr. 8060/2006 pot functiona pe baza autorizatiilor obtinute anterior intrarii in vigoare a prezentului ordin, cu mentiunea ca numarul EORI va inlocui codul declarantului._x000D_

« Arhiva noutati legislative