Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 444/29.06. - Ordonanta de urgenta nr. 76/2007 din 28/06/2007 privind procedura speciala de inregistrare fiscala si de plata a contributiilor sociale

Prezenta Hotarare reglementeaza procedura de inregistrare fiscala si de plata a contributiilor sociale datorate in baza regulamentelor comunitare de contribuabilii nerezidenti, ca urmare a angajarii de lucratori romani.
Contribuabilul nerezident se poate inregistra direct la organul fiscal competent, potrivit reglementarilor legale in domeniu.
Contributiile sociale datorate in baza regulamentelor comunitare pentru salariatii lucratori sezonieri supusi legislatiei de asigurari sociale din Romania se vor plati intr-un cont unic, de unde vor fi ulterior, distribuite si virate catre celelalte bugete.
Contribuabilul nerezident care are salariati lucratori sezonieri supusi legislatiei de asigurari sociale din Romania transmite, la termenele prevazute de legile speciale, organului fiscal competent „Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat”, iar institutiei responsabile din subordinea Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, o declaratie speciala care cuprinde evidenta nominala a asiguratilor.
Sumele datorate cu titlu de contributii sociale in conditiile prezentei ordonante de urgenta se declara si se platesc in lei. In cazul in care salariile au fost platite in alte monede decat lei se va folosi rata de schimb a Bancii Centrale Europene in vigoare in ultima zi a perioadei de raportare.
Contribuabilul nerezident care are salariati lucratori sezonieri supusi legislatiei de asigurari sociale din Romania este obligat sa tina o evidenta detaliata a obligatiilor de plata a contributiilor sociale, pentru a permite organului fiscal competent sau organelor fiscale din statele membre de domiciliu sa constate corectitudinea declaratiilor. Aceste evidente se pastreaza pe o perioada de 50 de ani de la incheierea anului in care s-au datorat si platit contributiile.

_x000D_

« Arhiva noutati legislative