Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 440/26.06 - Ordin nr. 2123/2009 din 22/06/2009 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2009 a operatorilor economici

Persoanele juridice vor intocmi si vor depune la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice raportari contabile care cuprind urmatoarele formulare:
Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (cod 10);
Contul de profit si pierdere (cod 20);
Date informative (cod 30).
Atentie! Formularul date informative cuprinde situatii mult mai detaliate ale creantelor, datoriilor, imobilizarilor, disponibilitatilor etc, atat pentru anul current cat si pentru anul precedent. .
Operatorii economici vor depune la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice discheta cu raportarile contabile la 30 iunie 2009, insotita de raportarile contabile listate cu ajutorul programului de asistenta, semnate si stampilate, conform legii. Aceste raportari se depun impreuna cu o copie de pe codul unic de inregistrare, precum si o copie a balantei de verificare a conturilor sintetice.
Persoanele juridice care nu au desfasurat activitate de la data infiintarii pana la 30 iunie 2009 nu intocmesc raportari contabile la 30 iunie 2009, urmand sa depuna o declaratie pe propria raspundere a persoanei care are obligatia gestionarii entitatii. O declaratie similara vor depune si persoanele juridice care se afla in curs de lichidare, potrivit legii.
Raportarile contabile la 30 iunie 2009, precum si declaratiile operatorilor economici care nu au desfasurat activitate sau se afla in curs de lichidare se vor depune pana cel mai tarziu la 14 august 2009._x000D_

« Arhiva noutati legislative