Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.434/10.06.- Ordin nr. 725/2008 din 30/05/2008 privind aprobarea Procedurii de implementare a Programului pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii prin fonduri in limita sumelor platite pentru profitul brut reinvestit<

Pot fi beneficiari ai acestui Program intreprinderile mici si mijlocii definite conform prevederilor Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare, cu exceptia agentilor economici platitori de impozit pe venitul microintreprinderilor.
Prin Program se aloca 16% din sumele cheltuite din profit pentru investitii realizate in 2007, dar nu mai mult de 100 mii lei pentru fiecare beneficiar si nu mai mult decat impozitul pe profit datorat si platit pentru anul 2007.
De exemplu, pentru achizitionarea unui echipament in valoare de 100.000 lei, agentul economic poate beneficia prin Program de o alocatie maxima in valoare de 16.000 lei (100 mii lei x 16%), dar nu mai mult decat impozitul pe profit datorat si platit pentru anul 2007. In cazul in care investitia s-a realizat si prin contractarea unor imprumuturi/credite, cuantumul alocatiei se calculeaza prin aplicarea procentului de 16% la valoarea suportata din mijloace financiare proprii ale agentului economic si, bineinteles, nu depaseste impozitul pe profit datorat si platit, aferent anului 2007.
Alocatiile se acorda pentru achizitionarea de active corporale si necorporale, facturate, achitate integral si puse in functiune in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2007. Este vorba de active corporale de natura echipamentelor tehnologice (masini, utilaje si instalatii de lucru – grupa 2 subgrupa 2.1), computerelor si echipamentelor periferice precum si de investitiile in active necorporale: brevete, drepturi de autor, licente, marci de comert sau de fabrica si alte valori similare, precum si achizitionarea ori producerea programelor informatice.
Alocatiile vor fi acordate numai daca activele achizitionate sunt noi, introduse pe piata si puse in functiune cu respectarea reglementarilor tehnice aplicabile si pentru care nu s-a aplicat amortizarea accelerata prevazuta de Codul Fiscal. Nu se acorda astfel de alocatii pentru activele achizitionate in sistem de leasing si pentru cele second-hand si nu se accepta deconturi de cheltuieli prin efectuarea de plati compensatorii intre partile contractante.

« Arhiva noutati legislative