Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 425/24.06 - Ordin nr. 2104/2010 din 24/06/2010 pentru reglementarea unor aspecte legate de plata si distribuirea impozitului pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal

  Incepand cu data de 14 mai 2010 impozitul pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, retinut de notarii publici, aferent operatiunilor translative ale dreptului de proprietate incheiate, incepand cu aceasta data, se va vira in contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.18 „Veniturile bugetului de stat – impozit pe venituri din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal”. Anterior acestor prevederi, impozitul se vira in contul „Venituri ale bugetului de stat – sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic”.

  Impreuna cu Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat notarii publici vor intocmi si vor depune lunar si un borderou privind distribuirea catre unitatile administrativ-teritoriale a sumelor reprezentand impozit pe venitul din transferurile proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, intocmit conform modelului prevazut in anexa la ordin.

Pentru obligatiile de plata aferente operatiunilor translative ale dreptului de proprietate incheiate in perioada 14-31 mai 2010, borderoul se va depune la organul fiscal de administrare pana la data de 30 iunie 2010, insotit de o copie a documentului de plata prin care au fost virate sumele in contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.18 „Veniturile bugetului de stat – impozit pe venituri din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal”.

« Arhiva noutati legislative