Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 37/14.01 - Ordin nr. 52/2011 din 10/01/2011 pentru aprobarea conditiilor de emitere a biletelor de intrare la jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si la jocurile de noroc tip slot-machine

Prezentul Ordin aproba conditiile de emitere a biletelor de intrare la jocurile de noroc caracteristice activitatii cazionurilor si la jocurile de noroc de tip slot-machine.

Potrivit prevederilor, biletele sunt formulare cu regim special de tiparire, inseriere si numerotare, fiind produse cu elemente de securizare impotriva falsificarii si contrafacerii de „Imprimeria Nationala” – S.A.

In acest sens, pentru a intra in posesia biletelor de acces, organizatorii de jocuri de noroc care au licenta si autorizatii pentru organizarea jocurilor de noroc in vigoare la data comenzii, vor lansa o comanda scrisa catre “Imprimeria Nationala” – SA, achitand in avans contravaloarea formularelor. Formularul de comanda precum si delegatia necesara persoanei care va ridica biletele sunt documente-tip produse de „Imprimeria Nationala” – S.A. cu elemente de securizare impotriva falsificarii si contrafacerii, aceste formulare fiind achitate o data cu valoarea biletelor.

Termenul de livrare al biletelor este de maximum 10 zile lucratoare de la data efectuarii platii.

Biletele de intrare sunt finisate in carnete de cate 100 de bucati si se inseriaza si numeroteaza in mod unic, consecutiv, cu o combinatie alfanumerica (cifre si caractere literale) unica pentru fiecare organizator si bilet in parte. De asemenea, biletele vor avea si un cod de bare care va contine un algoritm unic de control.

Potrivit prevederilor legale, biletele vor avea doua parti, si anume: marca de control si biletul de intrare propriu-zis. Atat pe marca de control, cat si pe biletul de intrare propriu-zis trebuie sa fie tiparite urmatoarele elemente:

Pe fiecare parte a biletului se va imprima denumirea corespunzatoare: „Marca de control” si, respectiv, „Bilet de intrare”. De asemenea, partea denumita „Bilet de intrare” va purta mentiunea „Biletul se pastreaza pentru control.”

Data si ora emiterii biletelor catre client se vor inscrie cu datiera de catre organizatorii de jocuri de noroc, atat pe marca de control, cat si pe biletul de intrare.

Biletele de intrare care nu contin toate elementele si informatiile cerute conform prezentului ordin sunt considerate ca nefiind valabile.

 Atentie, organizatorii de jocuri de noroc sunt obligati sa pastreze in arhiva toate marcile de control de la biletele de intrare vandute, pe o perioada de 5 ani, acestea constituind documente justificative. In plus, gestionarea biletelor de intrare trebuie sa se faca in conformitate cu prevederile legale privind formularele cu regim special.

 Prezentul ordin intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

« Arhiva noutati legislative