Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 370/02.06 - Ordin nr. 1166/2009 din 29/05/2009 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.746/2008 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (300) "Decont de tax

Potrivit modificarilor, decontul de TVA se depune pana la data de 25 a celei de-a treia luni a trimestrului calendaristic, pentru primele doua luni ale aceluiasi trimestru calendaristic, de catre persoanele impozabile care utilizeaza trimestrul ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, daca exigibilitatea taxei aferente achizitiei intracomunitare intervine in a doua luna a respectivului trimestru. Decontul se va depune pentru luna a doua a trimestrului, dar va cuprinde si operatiunile realizate in prima luna a acestuia.
Au fost modificate si instructiunile de completare a randului 23 din decont. Astfel, in acest rand se va inscrie taxa pe valoarea adaugata efectiv dedusa pentru achizitiile prevazute la randurile 15-20, conform art. 145 si 1451 din Codul fiscal. Nu se preia in acest rand taxa pentru care nu se permite exercitarea dreptului de deducere conform art. 1451 din Codul fiscal, adica taxa aferenta achizitilor de masini si combustibili pentru masini care nu sunt folosite exclusiv pentru destinatiile prevazute de lege.
Noul model de decont se va utiliza incepand cu declararea obligatiilor fiscale aferente lunii mai 2009._x000D_

« Arhiva noutati legislative