Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 364/13.05. - Ordin nr. 1372/2008 din 06/05/2008 privind organizarea evidentei in scopul taxei pe valoarea adaugata, conform art. 156 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal

In scopul evidentei TVA, persoanele impozabile stabilite in Romania au obligatia sa intocmesca evidente si registre (jurnalele de cumparari, de vanzari, registrul nontransferurilor, registrului bunurilor mobile corporale primite in scopul expertizarii sau efectuarii de lucrari asupra acestora) care sa cuprinda cel putin elementele prevazute pentru fiecare dintre acestea la punctul 79 din Normele Metodologice date in aplicarea titlului VI din Codul Fiscal.
Asa cum se prevedea si in Ordinul nr. 2.217/2006, aceste documente nu sunt formulare tipizate stabilite de Ministerul Economiei si Finantelor. Fiecare persoana impozabila poate sa isi stabileasca modelul documentelor pe baza carora determina taxa colectata si taxa deductibila, conform specificului propriu de activitate.
Documentele prevazute se pot intocmi manual sau prin utilizarea sistemului informatic, dupa caz. Se pot stoca prin orice metode si in orice loc, in urmatoarele conditii:
a) locul de stocare sa se afle pe teritoriul Romaniei, cu exceptia celor intocmite prin mijloace electronice, care pot fi pastrate in orice loc, daca pe perioada stocarii:
1. se garanteaza accesul on-line la datele respective;
2. se garanteaza integritatea continutului documentelor respective;
b) in cazul stocarii prin mijloace electronice, aceste documente sa fie puse la dispozitia organelor fiscale competente fara nicio intarziere, ori de cate ori se solicita acest lucru.
(NOTA – mai multe informatii gasiti la sectiunea „IMPORTANT”)

« Arhiva noutati legislative