Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 340/02.05. - Ordin nr. 1311/2008 din 25/04/2008 pentru aprobarea Procedurii de indreptare a erorilor materiale din documentele de plata intocmite de debitori privind obligatiile fiscale

Prin aceasta procedura se vor indrepta erorile materiale privind platile efectuate in conturi bugetare administrate de Ministerul Economiei si Finantelor – A.N.A.F. Conform procedurii sunt considerate erori materiale:
– plata obligatiilor fiscale in alt cont bugetar decat cel corespunzator ori utilizand un cod fiscal eronat;
– in contul bugetar, inclusiv in contul unic, au fost achitate si alte obligatii fiscale decat cele prevazute a se achita in contul respective.
In plus fata de vechea procedura sunt prezentate operatiunile ce se efectueaza in cazul anularii distribuirii sumelor achitate in contul unic, aferente unui ordin de plata.
In acest scop, organele fiscale vor transmite unitatilor Trezoreriei Statului nota privind anularea operatiunilor de distribuire si de stingere a sumelor platite in contul unic. Pe baza acestei note unitatile Trezoreriei Statului vor reconstitui integral suma inscrisa in ordinul de plata initial, in contul din care s-a realizat distribuirea, prin stornarea operatiunii de distribuire a acestuia.
In cazul in care suma inscrisa in documentul de plata care face obiectul indreptarii erorilor materiale a fost transferata din contul 55.02 „Disponibil al bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, in curs de distribuire” in contul 22.47.03.02 „Venituri ale bugetului asigurarilor sociale de stat – contributii catre bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor pentru somaj si bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate incasate in contul unic, in curs de distribuire”, unitatile Trezoreriei Statului, in baza notei privind operatiunile de distribuire si de stingere a sumelor platite in contul unic, vor proceda la reconstituirea integrala a sumei in contul 55.02 „Disponibil al bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, in curs de distribuire”, prin stornarea operatiunii de transfer.

_x000D_

« Arhiva noutati legislative