Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 333/13.05 - Ordin nr. 11/2011 din 03/05/2011 pentru modificarea si completarea Normelor privind calificarea profesionala si pregatirea continua a persoanelor care lucreaza in domeniul distributiei produselor de asigurare, puse in aplicare prin Ordinul presedintelui C.S.A. nr. 7/2010

Potrivit modificarilor, programele de calificare profesionala si de pregatire profesionala continua se vor finaliza cu examen de absolvire care va fi organizat de catre Institutul de Management in Asigurari. Anterior, aceste examene puteau fi organizate de furnizorii de formare profesionala.

Incepand cu data de 1 septembrie 2011, pentru asiguratori si intermediarii in asigurari certificatul de calificare profesionala este conditie de incheiere a contractelor de munca, respectiv de mandat in domeniul asigurarilor sau de intermediere, dupa caz, cu asiguratorii sau intermediarii in asigurari.

Tot incepand cu 1 septembrie 2011, asiguratorii si intermediarii de asigurari/sau reasigurari sunt obligati sa includa in contractele de munca, respectiv de mandat sau de intermediere ale persoanelor prevazute anterior termenul pana la care acestea trebuie sa urmeze un program de pregatire profesionala continuaIn cazul in care sunt deja incheiate contracte de munca sau de mandat, acest termen poate fi precizat printr-un act aditional la contract.  

« Arhiva noutati legislative