Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 333/30.04. - Ordonanta de urgenta nr. 52/2008 din 21/04/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale si pentru completarea Legii nr. 26/1990 privind registrul comertului

Referitor la Legea nr.31 apar in principal modificari cu privire la fuziunea si divizarea societatilor si se introduc prevederi noi cu privire la fuziunea transfrontaliera si societatea europeana. Modificarile si completarile aduse Legii nr. 26/1990 sunt in concordanta cu noile prevederi ale Legii nr.31.
Conform noilor prevederi, printre principalele activitati care nu pot fi delegate de catre consiliul de administratie directorilor sau altor persoane in cazul societailor pe actiuni sunt si stabilirea politicilor contabile si a sistemului de control finaniciar, precum si aplicarea planificarii financiare.
In cazul fuziunii, in proiectul de fuziune trebuie trecuta data situatiilor financiare pe baza carora au fost stabilite conditiile de fuziune si nu data la care au fost aprobate situatiile financiare pentru fuziune (asa cum era prevazut pana acum).
Nu mai este obligatorie examinarea proiectului de fuziune sau de divizare si intocmirea raportului de catre un expert desemnat de judecatorul sindic in cazul in care toti actionarii/asociatii sau toti detinatorii altor valori mobiliare care confera drepturi la vot decid astfel.

_x000D_

« Arhiva noutati legislative