Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 32/15.01 - Ordin nr. 3/2010 din 04/01/2010 pentru aprobarea Procedurii de primire a cererilor de rambursare a TVA achitate de catre persoanele impozabile stabilite in Romania pentru importuri si achizitii de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru al Uniunii Europene

  Prezenul Ordin aproba modelul si continutul urmatoarelor formulare:

 Cererea de rambursare poate fi depusa de catre persoanele impozabile stabilite in Romania, pentru rambursarea TVA achitate de acestea pentru bunurile mobile care le-au fost livrate sau serviciile care au fost prestate in beneficiul lor in statul membru in care taxa a fost incasata, precum si a taxei achitate pentru importul bunurilor in respectivul stat membru.

Aceasta cerere se depune electronic la organul fiscal competent din Romania prin intermediul portalului electronic pus la dispozitie de acesta, pana cel tarziu la data de 30 septembrie a anului calendaristic care urmeaza perioadei de rambursare. In cazul in care cererea de rambursare vizeaza o perioada de rambursare mai mica de un an calendaristic, dar mai mare de 3 luni, cuantumul TVA pentru care se solicita o rambursare nu poate fi mai mic de 400 euro sau echivalentul acestei sume in moneda nationala a statului de rambursare. In cazul in care cererea se refera la o perioada de rambursare de un an calendaristic sau la perioada ramasa dintr-un an calendaristic, cuantumul TVA nu poate fi mai mic de 50 euro sau echivalentul acestei sume in moneda nationala a statului de rambursare.

Informatiile din cererea de rambursare si eventualele informatii suplimentare trebuie furnizate de solicitant in limba stabilita de statul membru de rambursare.

Conform listei de preferinte a statelor membre, o data cu cererea, se vor atasa si copii de pe facturi/documente de import in cazul in care:

 

« Arhiva noutati legislative