Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.294/15.04. - Ordin nr. 552/2008 din 28/03/2008 pentru aprobarea modelului si continutului formularului "Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile intracomunitare de bunuri"

Noul formular se completeaza si se depune conform instructiunilor de completare prevazute in acest ordin incepand cu operatiunile desfasurate in trimestrul I al anului 2008.
Daca pana acum in declaratia rectificativa trebuiau completate numai informatiile referitoare la tranzactiile pentru care se opera rectificarea, potrivit noilor reglementari, in aceasta declaratie se rectifica tranzactii declarate in orice perioada de raportare anterioara si se completeaza toate rubricile formularului cu datele valabile la momentul declararii, indiferent daca acestea au mai fost declarate.
O noutate o consta si faptul ca reducerile de pret acordate ulterior de furnizor, intr-un alt trimestru decat cel in care au fost efectuate livrarile de bunuri, se declara in declaratia recapitulativa intocmita pentru trimestrul in care reducerile de pret au fost acordate, indiferent daca in trimestrul respectiv valoarea reducerilor depaseste totalul livrarilor/achizitiilor de bunuri declarate, rezultand astfel o suma negativa.
Trebuie retinut, de asemenea, faptul ca in noua declaratie trebuie raportate si:
sumele din facturile pentru incasari de avansuri partiale pentru livrari intracomunitare de bunuri, scutite;
sumele din facturile pentru incasari de avansuri partiale pentru livrarile de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare
inclusiv sumele din facturile primite pentru plati de avansuri partiale pentru achizitii intracomunitare de bunuri.
Operatiunile inscrise la randurile de regularizari din Decontul de TVA privind livrarile intracomunitare de bunuri scutite de taxa si achizitiile intracomunitare, respectiv randurile 2, 5 si 15, se vor raporta prin Declaratia rectificativa aferenta perioadei la care se refera aceste operatiuni.
(NOTA – mai multe informatii gasiti la sectiunea „IMPORTANT”)

« Arhiva noutati legislative