Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 176/14.03 - Ordin nr. 2066/2011 din 08/02/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea, varsarea si gestionarea sumelor care constituie Fondul cultural national

Prezenul Ordin aproba normele metodologice privind stabilirea, varsarea si gestionarea sumelor care constiuie fondul cultural national.

Potrivit OUG 51/1998 cu modificarile si completarile ulterioare, veniturile proprii ale Fondului Cultural National provin din urmatoarele surse:

Aceste contributii se calculeaza de catre platitori, se inregistreaza in contabilitatea proprie, in conturi distincte, si se varsa de catre acestia in bugetul Fondului cultural national, pana la data de 15 a lunii urmatoare celei in care sumele trebuie colectate.

Totodata, trebuie depusa si o declaratia lunara privind obligatiile de plata catre Fondul cultural national termenul de depunere fiind pana la data de 25 a lunii in care se face plata, pentru luna anterioara.

Neachitarea sumelor aferente cotelor timp de doua luni de la scadenta constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 3.000 lei. In plus, pentru plata cu intarziere a debitelor, se datoreaza penalitati de intarziere si dobanzi, calculate potrivit Codului de procedura fiscala. De asemenea, calcularea necorespunzatoare a contributiilor datorate se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 2.500 lei.

« Arhiva noutati legislative