Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.119/16.02.2012 - Ordin nr. 155/2012 din 14/02/2012 pentru modificarea Ordinului presedintelui A.N.A.F. nr. 101/2008 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa

Instructiunile de completare a formularului 101 «Declaratie privind impozitul pe profit» au fost modificate,. Potrivit noii reglementari,  declaratia se completeaza si se depune anual de catre platitorii de impozit pe profit, pana la data de 25 martie inclusiv a anului urmator. .Exceptie fac organizatiile nonprofit si cei care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si a plantelor tehnice, pomicultura si viticultura  care au termen de depunere 25 februarie inclusiv a anului urmator. 

Contribuabilii care au optat pentru definitivarea inchiderii exercitiului financiar 2011 pana la data de 25 februarie 2012, depun declaratia anuala de impozit pe profit pentru anul 2011 tot pana la data de 25 martie 2012, fara a depune formularul 100 pentru impozitul pe profit pentru trimestrul IV al anului 2011.

Persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva cu lichidare, potrivit legii, au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la data depunerii situatiilor financiare la organul fiscal competent din subordinea A.N.A.F.

Persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la inchiderea perioadei impozabile.

« Arhiva noutati legislative